24 Ağustos 2016 Çarşamba

Kibarsın tamam !



Lüks ve pahalı bir ortama mı girdin ??

Bakışların başkalarının masasında pek dolaşmasın.

Yanındaki kişi eğer sevgilinse kolundan sıkıca tut . Onu güvende hissettir .

Donuk bakışların olsun , sanki başkalarının gözü hep sende .

Bir de kibarsın ya , garson her bir şey getirdiğinde , herhangi bir şey yaptığında , işin bokunu çıkar . ' Çook teşekkürler , mersi , ' kelimelerini defalarca tekrarla ,  yüzünde salak bir gülümsemeyle tabiki .

 Demeyi de unuttum , salakça bir muhabbet olsada , bir muhabbet tuttur . Sadece konuş yani . Birde sürekli gülümse ki , insanlar çok eğlendiğini sansınlar .

Bunları yaparsın  ,  bence saçma ama tartışmam gereksiz  . Lakin önemli bir sorum var , sen her türlü ortamda böyle misin ?


 Eğer yemek yediğiniz yada takıldığınız herhangi bir yer lüks değilse  davranışların değişiyor mu ? Egonu tatmin etmek için çalışanları azarlıyor musun ?  Bütün ilgiyi üzerinize çekmek için saçma sapan hareketler yapıyor , insanları rahatsız ediyor musun ?

Eeeeee


Eeeee    si

Diğer kişileri rahatsız ediyorsun .
Neyse bu pek önemli değil , sana büyük ihtimal küfür ederler ve kendileri için konu kapanır .

Ama restorant da çalışan çocuk . İşte o kişinin davranışlarını dolayısıyla karakterini etkiliyorsun  .

 Neden peki  ? Çünkü senin bu gerizekalı davranışlarını bilen  patronlar , çalışanlarını sanki senin kölen gibi davranmaya zorluyor . Ve çalışan kişi bunların hepsini teker teker yapıyor !

Sonu mu ?  Kendisinin istemediği bir şeyi yapmak zorunda kalan kişi , artık sen nasıl bir tipoloji içindeysen  - büyük ihtimalle zenginler kategorisine gireceksin -  o kategorideki herkese kızgınlık duymaya başlıyor . Eğer adam bunun farkında değilse de sonunda  kendisine güveni olmayan , gereksiz çıkışlar yapan bir tip haline geliyor .

Ulan sende amma uzattın ! Ayrılsın işinden .

Ayrılamıyor

Peki neden ?

Çünkü para kazanması lazım .

Küfür etmeyi severim . Ederim de . Ama burada küfür etmenin bir anlamı yok .

Şunu diyorum sadece . Sizden sıkılıyorum ve iğreniyorum .














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder